24 Şubat 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ PATLAK


Eskilerden bir tarif, anneannem zamanından yani, adını bile aynı yazdım böyle isim koymuşlar :)) peynirli poğaça aslında ama içi hamuruna karıştırılarak yapılıyor, tarif geliyor...

Peynirli Patlak için Malzemeler;
  • 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Tuz, pul biber
  • 5,5 su bardağı un
  • 200 gr peynir (peynir kalıbından ortalama 2 parmak kalınlığında kesin)
  • 8-9 dal maydanoz
Peynirli Patlak Yapılışı;
  • Hamur yapacağınız kabın içine yumurtayı kırın, bir çatal yardımıyla çırpın.
  • Yoğurt ve yağı ekleyin, biraz karıştırın.
  • Un, tuz, kabartma tozunu karıştırın, diğer malzemelere ekleyin ve yoğurun.
  • Hazırladığınız hamura elinizle ufaladığınız peyniri ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin,yoğurun.
  • Fırınınızı 200 derece de çalıştırın. 
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt açın.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısını sürün (yumurta sarısına biraz zeytinyağı karıştırırsanız daha parlak olurlar) ve pul biber serpin.
  • Önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Ortalama 40-45 adet poğaçanız olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder