15 Şubat 2014 Cumartesi

YUMURTA KAPAMA



Annem ve babam çalıştığı için ancak hafta sonu kahvaltılarında bir arada sofrada olabilirdik. Bu yüzden hafta sonu kahvaltılarımız hep dolu dolu geçerdi hem masa hem sohbet açısından :)) Yumurta kapama annemin bizi mutlu etmek için yaptığı lezzetlerden biriydi. Tarifi geliyor..

Yumurta Kapama için Malzemeler;
  • 4 adet yumurta (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz, kırmızıbiber, nane
Yumurta Kapama Yapılışı;
  • Yumurtaları katı kıvama gelecek kadar haşlayın (suyun içine tuz eklerseniz kabukları kolay soyulur)
  • Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  • Tereyağını tavada yakmadan eritin.
  • Yumurtaları tavaya kesilen kısımları alt tarafa gelecek şekilde koyun.
  • Üzerine baharatları ekleyin (damak tadınıza göre miktarı ayarlayın)
  • 3-4 dakika tavada yumurtaları kızartın.
  • Servis yapacağınız tabağa yumurtaları ve yağını koyun. Afiyet olsun.