23 Şubat 2014 Pazar

BONİBONLU KURABİYE


Bonibonlu kurabiye görüntüsüyle özellikle çocukların vazgeçilmez kurabiyesi. Kurabiye, kızım Ece dünyaya gelene kadar bizim mutfakta pek pişmezdi. Ama şimdi hafta da bir yapılır, vakumlu kavanozlara konur ve yemek aralarında atıştırmalık olarak tüketilir :)

Bonibonlu Kurabiye için Malzemeler;
  • 225 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşık vanilya özütü yoksa vanilya aroması yoksa 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 3 kutu bonibon

Bonibonlu Kurabiye Yapılışı;
  • Derin bir kabın içine tereyağını koyun ve mikser ile çırpın.
  • Şekeri ekleyin ve çırpın.
  • Mikser çalışırken yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Vanilya özütünü ekleyin bir iki tur daha çırpın. (vanilya tozu kullanacaksanız un karışımına ekleyin)
  • Bir kabın içinde un, karbonat, tuz malzemelerini karıştırın. 
  • Mikser en düşük hızda çalışırken yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Burada önemli olan un karışımını koyduktan sonra fazla karıştırmamak yoksa kurabiyeleriniz biraz sert olur.
  • Hazırladığınız hamura çikolatayı da ekleyip bir tur karıştırın ve hamuru dinlenmesi için üzerini kapatarak 30 dakika buz dolabına koyun.
  • Fırınınızı 180 derecede çalıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt açın, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı dizin.
  • Önceden ısıttığınız fırında kurabiyeleri 10 dakika kadar pişirin, aman dikkat başından ayrılmayın yanmasın :)
  • Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz daha yumuşacıkken bonibonları üzerine batırın.
  • Kurabiyeleri bir tel üzerine alın ve soğutun, fırın telini kullanabilirsiniz.
  • İster hemen yiyin, isterseniz vakumlu saklama kabına koyun bir hafta boyunca canınız ne zaman çekerse yiyin.
  • Kurabiyeden ortalama 50 adet çıkıyor. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder