19 Şubat 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI


Brüksel Lahanası bizim evin yolunu pek bilmez ama gelince de iyi ağırlarım onu en lezzetlisinden zeytinyağlısını yapar baş köşeye oturturum :))

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası için Malzemeler;
  • 1/2 kg brüksel lahanası 
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça veya 2 adet domates
  • Tuz, karabiber

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Yapılışı;
  • Lahanaların sap kısımlarını kesin, bir kat yaprağını soyun ve bol su da yıkayın.
  • Arpacık soğanları soyun ve yıkayın.
  • Havuçların kabuklarını soyun yada bıçağın ters tarafıyla temizletin, halka halka kesin.
  • Patatesleri soyun, yıkayın ve yemeklik doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını koyun arpacık soğanları ekleyin, biraz kavurun.
  • Sonra lahanaları ekleyin, hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Havuçları ekleyin, karıştırın ve salçayı ekleyin.
  • Biraz karıştırdıktan sonra patatesleri ekleyin, bir iki çevirin.
  • En son suyunu (sıcak su ekleyin, sebzelerin üzerini geçmesin) ve baharatlarını ekleyin.
  • Su kaynamaya başlayınca orta ocakta kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Not; Salça yerine domates koyacaksanız içine 2 adet küp şeker atın, asit oranını dengeleyecektir.
Yerken üzerine kimyon dökerseniz lahananın gazı rahatsız etmeyecektir.