4 Şubat 2014 Salı

KREP BÖREK



Krep Börek için Malzemeler;

Börek içi için;
  • 3 adet patates
  • 2 adet buzluk poşette et suyu yada 1 et suyu tablet
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Krep için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Krep Börek Yapılışı;
  • Patateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın, yıkayın, tencereye koyun üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin.
  • Pişen patatesleri haşlayın ve çatalla ezin.
  • Yağı tencereye koyun, patatesleri, et suyunu ve tuzu ekleyip biraz kavurun. Börek içimiz hazır.


  • Bir kasede yumurtayı iyice çırpın, sütü, unu ve tuzu ekleyip tekrar çırpın. Krep hamurumuz hazır.


  • Geniş düz tabanlı yapışmaz tavayı ocağa koyun, bir fırça yardımıyla tavayı yağlayın.
  • Tavaya krep hamurundan küçük bir kepçe alıp dökün, ortalama 10 cm çapında krepler yapın. 
  • Kreplerin kürdana takılabilmesi için ince olması gerekir. 


  • Krep hamuru bitene kadar küçük krepler pişirin.
  • Bir tane krep alın içine patatesli harçtan bir tatlı kaşığı koyun ve ikiye katlayın.
  • Kürdanı krepin ucunu diker gibi bir uçtan bir uca batırın.
  • Bütün krepler için aynı işlemi uygulayın.


  • Hazırladığınız krep börekleri servis tabağına dizin. Servis etmeden önce ısıtabilirsiniz.
  • Krep börek içine istediğiniz harcı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.