17 Nisan 2014 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Yufkacılarda artık fırınlanmış, paketli yufka bulabilirsiniz, sonra alıp eve gelip bu enfes tatlıyı yapabilirsiniz, sonnnnraaaaa ayıla bayıla yiyebilirsiniz :)))



Muhallebili Kadayıf için Malzemeler;
  • 200 gr fırınlanmış kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı iri öğütülmüş ceviz içi
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Yapılışı;
  • Bir tavada tereyağını eritin, içine şekeri atıp biraz karıştırın.
  • Kadayıfı ve cevizi ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye sütü, unu, şekeri ve yumurtayı ekleyip iyice çırpın.
  • Tencereyi ocağa koyun sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alın içine krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip mikserden geçirin.
  • Kadayıfın yarısını 30cm çapında yuvarlak bir borcama dökün, zemine eşit oranda yayın.
  • Üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar üzerine kalan kadayıfı dökün.

  • Buzdolabında 3-4 saat soğutun.
  • Üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.    
Not; Bu tatlıyı yaş kadayıf ile yapacaksanız önce kadayıfı buzlukta biraz bekletin (bu kırılmasını kolaylaştıracaktır) sonra elinizle ufak parçalar haline gelene kadar ufalayın, sonra da yağda rengi dönene kadar kavurun. Diğer işlemlerin hepsi aynen yapılacak.