18 Nisan 2014 Cuma

NİŞASTALI POĞAÇA


Havalar ısındı, bahar geldi artık ve bizim çay bahçesi maceralarımız başladı. Sitemiz de çok güzel bir arkadaş gurubumuz var, aşağı yukarı çocuklarımızın yaşları birbirine yakın, okul bitiyor ve hep beraber soluğu çay bahçesinde alıyoruz. Bu gün okul sonrası buluşmamızı piknik olarak yapalım dedik ve kızlarla hemen organize olduk. Bu harika poğaçalar piknik için yapıldı, yanında garnitürlü patates salatası ve muhallebili kadayıf ile.. Tarifler sırayla :)

Nişastalı Poğaça için Malzemeler;
  • 125 gr oda sıcaklığında katı yağ (tereyağı, margarin, teremyağ kaymaklı)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 tane yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 4 su bardağı un
  • 150 gr beyaz peynir
  • Susam

Nişastalı Poğaça Yapılışı;
  • Hamur yoğuracağınız kabın içine yağları, yoğurdu, yumurtayı koyun ve bir kaşık yardımıyla çırpın.
  • Diğer tarafta unu, nişastayı,kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
  • Un karışımını diğer malzemelere ekleyin ve yoğurun.
  • Elinize yapışmayan güzel bir hamur elde edeceksiniz, eğer un miktarı az gelirse ilave edin ve tekrar yoğurun.
  • Peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparın, avucunuzda yuvarlak açtırın, arasına beyaz peyniri koyun kapatın, yuvarlayın ve tepsiye koyun.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve susam dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede, üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  • Ortalama 22 adet poğaça çıkıyor. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.