21 Nisan 2014 Pazartesi

GARNİTÜRLÜ SEMİZOTU SALATASI


İçinizi ferahlatacak her öğün yiyebileceğiniz harika bir salata.
Semizotunu, alıp yapmaya hep üşenmişimdir. Pazarda çıtır çıtır tazecik ve küçük yapraklı görünce dayanamadım aldım. En çok yoğurtlu salatasını yemeyi severim üşenmezsem bol soğanlı yemeğini yaparım, mayhoş mayhoş ne de güzel olur, ama bu sefer böyle bir salata çıktı elimden :) İşte tarif...

Garnitürlü Semizotu Salatası için Malzemeler;
  • Yarım demet semizotu
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardak dilimli zeytin
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 10 adet kurutulmuş domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Limon suyu, tuz

Garnitürlü Semizotu Salatası Yapılışı;
  • Semizotu dallarını fazla iri olmayacak şekilde koparın.
  • Bol suda yıkayın ve süzün.
  • Patatesleri soyun, yıkayın, küp küp doğrayın.
  • Küçük bir tencere koyun, üzerine kaynar su ekleyin haşlayın.
  • Pişince süzün ve soğumaya bırakın.
  • Zeytinleri ve mısırları  bir süzgeçe koyup sudan geçirin, süzülünce semizotuna ekleyin.
  • Kuru domatesleri şerit halinde doğrayın ve semizotuna ekleyin.  
  • Soğuyan patatesleri de salataya ekleyin.
  • Zeytinyağını dökün, limon suyunu ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Hepsini harmanlayın ve servis kasesine koyun. Afiyet olsun.