16 Nisan 2014 Çarşamba

KESME ÇORBASI


Bizim ailenin hamur işleri annemden sorulur, ben daha çok çömezim ama yaptığımın da hakkını veririm hani :) Kesme Çorbasının yörelere göre farklı yapılışı oluyor, bazı malzemeler eklenip çıkarılabiliyor. Benim size vereceğim tarif anneannemden bu yana yediğim çorba tarifi olacak.
Bu kesme çorbasının en büyük özelliği içindeki yuvarlak kızarmış hamurlardır. Erişte açılırken biraz hamur ayrılır ve elde yuvarlana yuvarlana kalem kalınlığında uzun bir hamur haline getirilir. Bu hamur 1cm genişliğinde kesilir ve minik hamur parçaları tereyağında rengi dönene kadar kızartılır. Çorba yapılırken içine atılır. Fakatttt ben annem kadar beceremediğim için yaş erişteyi yufkacımdan aldım ve bu minik kızarmış hamurlara elveda dedim :))
Siz erişteyi açarak yaparsanız bu minik hamurları yapmayı unutmayın..




Kesme Çorbası için Malzemeler;
  • 250 gr yaş erişte 
  • 8 su bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, pul biber, nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kesme Çorbası Yapılışı;
  • Suyu tencereye koyun ve kaynatın.
  • Kaynayan suya erişteleri atın ve 10 dakika pişirin.
  • Bir kasede yoğurt ve unu çırpın iyice, çorbanın suyundan alıp ekleyin ve karıştırın.
  • Yoğurt karışımını çorbaya ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. 
  • Minik hamur yapıp kızarttıysanız bu aşamada çorbaya ekliyoruz.
  • Çorbanın üzerine isterseniz yağ yakıp, baharat koyabilirsiniz.
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun.  
Not; Hamur açıp erişte yaptıysanız kullanmadığınız erişteyi fırınlayıp saklayabilirsiniz yada vakumlayıp saklayabilirsiniz. Elinizin altında kullanıma hazır olacaktır.