4 Ağustos 2014 Pazartesi

CEVİZLİ TAVUK ÇORBASI



Değişik ve seveceğiniz bir tat sizi bekliyor. Tavuk, ceviz ve sarımsak süper bir üçlü oldular. Zaten içine sarımsak ve soğan giren her şeyi yerim :) bu çorba da tam benlik olmuş. Denemek isterseniz şimdiden afiyet olsun..



Cevizli Tavuk Çorbası için Malzemeler;
  • 6 adet tavuk but veya 2 adet tavuk bonfile
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2-3 adet iri diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz, karabiber

Cevizli Tavuk Çorbası Yapılışı;
  • Tavuk parçalarını 6 su bardağı su ile haşlayın, suyunu dökmeden tavukları çıkarın ve orta irilikte küçük parçalara ayırın.


  • Bir tencereye yağları koyun, unu ekleyin pembeleşene kadar kavurun.


  • Tavuk suyunu ve rendelenmiş sarımsakları tencereye karıştırarak ekleyin. Çırpma teli kullanırsanız topaklanma oluşmaz.
  • Baharatları ve tavuk etlerini de ekleyip bir taşım kaynatın. Eğer kıvamı çok koyu gelirse biraz kaynar su ekleyebilirsiniz. Ben çorbayı koyu kıvamlı sevdiğim için ölçüleri de ona göre veriyorum. Siz kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.


  • Çorbanızı kaselere koyun ve üzerine ceviz serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler :)