26 Eylül 2015 Cumartesi

Baharat Bohçası & Aromatik Bohça Nasıl Yapılır?



Baharat bohçası yada aromatik bohça  et, tavuk, balık ve sebze suyu hazırlarken lezzeti artırmak için kullanılır.
Ayrıca çorbalarınızda, etli tencere yemeklerinizde, sebze haşlarken de kullanabilirsiniz.


Baharat Bohçası & Aromatik Bohça için Malzemeler;
  • Bir baş sarımsak enine bölünmüş olarak (dilerseniz yarısını kullanabilirsiniz)
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik yada 2 dal taze kekik 

Baharat Bohçası & Aromatik Bohça Yapılışı;
  • Yukarıdaki malzemeler genel olarak kullanılan bitkilerdir. Başka sevdiğiniz aromalı tatlar varsa onları da bohça içine ekleyebilirsiniz. Adaçayı, biberiye, maydanoz gibi...
  • Malzemeleri temiz bir parça bezin yada tülbentin içine koyarak bohça şeklini verin ve bağlayın.
  • Et, tavuk, balık, sebze suyu çıkarırken tencerenin içine koyarak kullanın.
  • Et suyunu süzmeden önce tencereden çıkarın.
  • Yemek pişirirken kullandıysanız, yemeği servis etmeden önce tencereden çıkarın.



Evde hazırladığım Et suyunda nasıl kullandığımı fotoğraflarla birlikte görebilirsiniz.


Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum... 
Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder