Köri, kokusu yoğun tadı keskin bir Hindistan baharatıdır. Tavuk yemeklerine çok yakıştırırım. 14 yıl önce öğrenmiştim bu tarifi ve o günden beri evime misafir olan herkese pişirmişimdir :))
Tava yemeği olarak hazırladığım bu tarif umarım beğeninizi kazanır. Tava yemeği hakkında hazırladığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
Körili Tavuk için Malzemeler;
- 3-4 parça tavuk bonfile
- 2 adet orta boy havuç
- 3 adet orta boy kaliforniya biberi (sarı, yeşil, kırmızı)
- 1 adet kabak
- 1/2 kutu krema (100ml)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı köri (daha az kullanabilirsiniz)
- Tuz
Körili Tavuk Yapılışı;
- Tavukları uzunlamasına şerit halinde doğrayın.
- Sebzeleri jülyen doğrayın.
- Büyük bir tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve kızdırın. Tavukları ekleyip kavurun.
- Pişen tavukları bir tabağa çıkarın.
- Tavada sebzeleri kavuracağız. Pişme sırasına göre; havuçları ekleyip 1 dakika kadar kavurun, kabakları ekleyip 1 dakika daha kavurun ve en son biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder