23 Aralık 2013 Pazartesi

OTLU PATATES PÜRESİ


Bugün sizler için otlu patates püresini denedim :)) sonuç tam benim damak tadıma göre..
Patates ile üç öğün ve aylarca beslenebilirim kendilerini o kadar severim yani :) otlu patates püresinin tarifini yabancı bir kanalda gördüm ve denemeye karar verdim. İstediğiniz ve yakışacağını düşündüğünüz başka yeşilliklerle de deneyebilirsiniz, kendi otlu patates pürenizi yaratabilirsiniz :)

Otlu Patates Püresi için Malzemeler; 
  • 4 adet orta boy taze patates 
  • 2-3 yemek kaşığı krema
  • 4 dal dereotu
  • 4 dal maydanoz
  • 2 baş taze soğanın yeşil kısımları
  • Tuz, karabiber

Otlu Patates Püresi Yapılışı;
  • Patateslerin kabuklarını bulaşık teli veya bulaşık süngerinin sert kısmıyla iyice temizleyip, yıkayınız (isterseniz soyabilirsiniz)
  • Bir tencerede üstünü geçecek kadar su ile haşlayınız.
  • Pişen patatesleri süzünüz.
  • Bir çatal yardımıyla patatesleri ezdirin, kremayı ekleyerek karıştırın.
  • Yeşillikleri ince olarak doğrayın ve patatese ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip patates pürenizi karıştırın.
  • Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder