Bugün sizler için otlu patates püresini denedim :)) sonuç tam benim damak tadıma göre..
Patates ile üç öğün ve aylarca beslenebilirim kendilerini o kadar severim yani :) otlu patates püresinin tarifini yabancı bir kanalda gördüm ve denemeye karar verdim. İstediğiniz ve yakışacağını düşündüğünüz başka yeşilliklerle de deneyebilirsiniz, kendi otlu patates pürenizi yaratabilirsiniz :)
Otlu Patates Püresi için Malzemeler;
- 4 adet orta boy taze patates
- 2-3 yemek kaşığı krema
- 4 dal dereotu
- 4 dal maydanoz
- 2 baş taze soğanın yeşil kısımları
- Tuz, karabiber
Otlu Patates Püresi Yapılışı;
- Patateslerin kabuklarını bulaşık teli veya bulaşık süngerinin sert kısmıyla iyice temizleyip, yıkayınız (isterseniz soyabilirsiniz)
- Bir tencerede üstünü geçecek kadar su ile haşlayınız.
- Pişen patatesleri süzünüz.
- Bir çatal yardımıyla patatesleri ezdirin, kremayı ekleyerek karıştırın.
- Yeşillikleri ince olarak doğrayın ve patatese ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip patates pürenizi karıştırın.
- Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder