Yemek Fırtınasının 6.gün ödevi;
6. gün : Evden eksik olmaz lezzetler! En çok yaptığınız kek tarifini, bu kez de yemek fırtınası için uygulayıp paylaşır mısınız?
Bu annemden öğrendiğim klasik kek hamurudur. Yıllarca bu kek hamurunun içine farklı malzemeler koyarak değişik tatlar yakalamaya çalıştım. Bu sefer bunu kuru meyve karışımıyla yaptım.
Kuru Meyveli Kek için Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5-2 su bardağı kuru meyve
Kuru Meyveli Kek Yapılışı;
- Öncelikle fırınınızı 180 derece de çalıştırın, keki hazırlayana kadar fırınımız kızsın.
- Oda sıcaklığındaki 3 yumurtayı kırın ve çırpın.
- İçine şekeri ekleyin ve iyice çırpın.
- İçine yağı, sütü, elenmiş unu, hamur kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunuz hazır. (Unu eleyerek koyarsanız topaklanma olmaz ve az karıştırmanız yeterli olur böylelikle kekiniz daha çok kabarır.)
- Aktardan kuru meyve karışımı alabilirsiniz ya da evde bulunan kuru meyvelerden istediğinizi içine koyabilirsiniz.(kayısı,kivi,portakal,yaban mersini,kuru üzüm,incir vs.) Kuru meyveleri küçük küçük kesin ve kek hamuru ile karıştırmadan önce unlayın, bu işlem meyvelerin kek kalıbının dibine çökmemesini sağlayacak.
- Kek kalıbını yağlayın, isterseniz üzerine birazda un serpin.
- Kek hamuru ile meyveleri karıştırıp kalıba dökün. Kızgın fırına koyun. Piştiğini kontrol etmek için içine kürdan batırın.
- Servis yapacağınız kalıba alın. Üzerini evde bulunan herhangi bir reçel veya marmelatla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder