27 Aralık 2013 Cuma

KARAMELİZE SOĞAN


Karamelize Soğan Yapım Şekli (1)

Malzemeler;
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küp şeker
  • Tuz, karabiber 
Yapılışı;
  • Soğanları soyup julyen doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını koyun, soğan, tuz ve şekeri ekleyip soğanlar ölene kadar soteleyin.
  • Rendelediğiniz sarımsakları, bir tutam karabiberi ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
  • 20-25 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin.

Karamelize Soğan Yapım Şekli (2)

Malzemeler;
  • 4 adet kuru soğan
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı;
  • Tavaya zeytinyağını koyun ve kızdırın.
  • Julyen doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar biraz ölene kadar soteleyin.
  • Şekeri ekleyin ve rengi dönene kadar soteleyin.

Not; Karamelize soğanı bazı salatalarda, hamburger içinde ve etlerin yanında kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder