Patates püresi tüm et yemeklerinin yanına yakışır, ayrıca farklı lezzetler oluşturmak içinde idealdir.
Patates Püresinin Malzemeleri;
- 3-4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt ya da krema (kıvama göre ekleyin)
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı olarak kaşar peynir rendesi kullanabilirsiniz.
- Patatesleri soyun, yıkayın, doğrayın ve bir tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ekleyip haşlayın. (bu şekilde patatesler daha çabuk haşlanacaklar)
- Pişen patatesleri bir süzgeç yardımı ile süzün, bir çatal yardımıyla ezin.
- Patatesleri tencereye geri koyun, ocağı yakın, tereyağını ekleyin ve blenderdan geçirmeye başlayın. Yavaşça sütü ekleyin kıvamına göre karar verin.
- İstediğiniz kıvamı alan püreye tuzu ve karabiberi ekleyin.
- Püreniz hazırdır, sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder