29 Aralık 2013 Pazar

PATATES PÜRESİ



Patates püresi tüm et yemeklerinin yanına yakışır, ayrıca farklı lezzetler oluşturmak içinde idealdir.

Patates Püresinin Malzemeleri;
  • 3-4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt ya da krema (kıvama göre ekleyin)
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı olarak kaşar peynir rendesi kullanabilirsiniz.


Patates Püresinin Yapılışı;
  • Patatesleri soyun, yıkayın, doğrayın ve bir tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ekleyip haşlayın. (bu şekilde patatesler daha çabuk haşlanacaklar)
  • Pişen patatesleri bir süzgeç yardımı ile süzün, bir çatal yardımıyla ezin.
  • Patatesleri tencereye geri koyun, ocağı yakın, tereyağını ekleyin ve blenderdan geçirmeye başlayın. Yavaşça sütü ekleyin kıvamına göre karar verin.
  • İstediğiniz kıvamı alan püreye tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • Püreniz hazırdır, sıcak servis edin. Afiyet olsun.    





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder