İçinde aklınıza gelebilecek neredeyse her türlü yeşillik var. Bu salatayı hafta sonu kahvaltılarınıza, günlerinize ve akşam yemeklerinize rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
Ot Salatası için Malzemeler;
- 1 adet akdeniz kıvırcık
- 1 bağ roka
- 1 bağ kuzu kulağı
- 1 bağ tere
- 1 bağ taze soğan (yeşil kısımları)
- 1 bağ fesleğen
- 1 bağ reyhan
- 1/3 bağ maydanoz
- 1/3 bağ dereotu
- 3 dal nane
- Sos için; 1 adet limon, 1/2 çay bardak zeytinyağı, tuz
Ot Salatası Yapılışı;
- Bütün yeşillikleri sirkeli su yapın ve içinde yarım saat bekletin
- Bol suda iyice yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. (sebze kurutma kaplarını kullanın)
- Yeşillikleri istediğiniz genişlikte doğrayın ve bir kabın içinde harmanlayın.
- Yiyeceğiniz kadar miktarı servis tabağınıza alın ve limon,yağ,tuz karışımını üzerine gezdirin.Afiyet olsun.
Not; Yiyeceğiniz kadar yeşilliği yıkayıp, hazırlayıp tüketebilirsiniz. Ya da hepsini bir seferde yapar soslanmamış yeşilliği hava geçirmeyen saklama kabında dolapta 3-4 gün rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder