2 Aralık 2013 Pazartesi

MARİNE EDİLMİŞ KABAK KIZARTMA



Bu tarifi internette gezinirken bulup, denemek için not etmiştim. Arkadaşlarımızı davet ettiğim akşam yemeğinde masadaki yerini aldı. Marine edilmiş kabak kızartması tarifi arkadaşlar tarafından beğenildi, orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Marine Edilmiş Kabak Kızartması için Malzemeler;
  • 3 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz


Marine Edilmiş Kabak Kızartması Yapılışı;
  • Kabakları yıkayın, soyun ve uzunlamasına 4 parçaya bölün.
  • Diğer bütün malzemeleri karıştırıp macun haline getirin.
  • Hazırladığınız sos ile doğradığınız kabakları karıştırın.
  • Soslu kabakları derin bir kaba alın, üstünü örtün ve dolapta 3-4 saat dinlendirin.
  • Kızartma tavanıza çok az yağ gezdirin, her tarafı yağlansın (fırça kullanabilirsiniz) ve kabakları arkalı önlü kızartın.
  • Servis tabağına alın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder