Yemek Fırtınasının 10.gün ödevi;
10. gün : Çay’a davetlisiniz. Arkadaşlarınızla bir araya geldiniz, nollluuuurrrr sen …………… tarifini yap da gel dedikleri tarifiniz nedir? Haydi bu sefer bizim için hazırlayın.
Bu gün sizlere ton balıklı kanepe yaptım ve hikayesi geliyor :))
Eşim sayesinde tanıdım Olcay ve Erdem çiftini, o günden beri de hayatımızda önemli yere sahiptirler, can arkadaşlarımızdır. Gene bir gün çat kapı gidiyoruz evlerine her zaman ki gibi açız arkadaş :)) Olcaycımda yapmış kendilerine kanepe eee ben durur muyum? durmam.. olcay bu ne? ton balıklı kanepe... ton balığından pek hoşlanmayan ben neredeyse tabağı yiyordum :))
O gün bu gündür ton balıklı kanepe hayatımızdaki yerini almıştır, yapması çok kolay her zaman yapabileceğiniz farklı sunumlar uygulayabileceğiniz her masaya yakışacak bir lezzet. Kendinizi bundan mahrum etmeyin :)
Ton Balıklı Kanepe için Malzemeler;
- 2 büyük kutu ton balık
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1/2 limon suyu (tadına bakarak ekleyiniz)
- 4 adet kornişon turşu
- 6 dal taze soğan (kuru soğanda kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı kapari (isteğe bağlı)
Ton Balıklı Kanepe Yapılışı;
- Ton balığının fazla yağını süzdürün ve bir kaseye koyun.
- Mayonezi ve limon suyunu ekleyin bir çatal yardımıyla karıştırın. (limona dikkat çok sulu olabilir)
- Taze soğanı ince ince kıyın ve ekleyin.
- Kornişon turşuyu dörde bölün ve ince ince doğrayın, ekleyin.
- Kaparileri ekleyin ve karıştırın.
- Ben salatalıkları oydum ve içine koyarak sunum yaptım. Siz tost ekmeğine sürüp kanepe olarak da ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder