Yemek Fırtınasının 20.gün ödevi;
20. gün: Müdavimi olduğunuz pastane ya da restaurantda yediğiniz favoriniz lezzeti evde denediniz mi? Denemediyseniz tam zamanı yemekfırtınasıyla deneyin biz de bilelim. :)
İstinyepark içinde bulunan Punto Restaurant sık uğradığım mekanlardandır. Makarna, Pizza ve Hamburger en sık yediğimiz yemeklerdir. Bugün #yemekfirtinasi için hamburger yapacağım. Punto'nun sunum şeklini ve lezzeti sizin için yakalamaya çalışacağım :)
Hamburger Malzemeleri;
- 6 adet hamburger ekmeği
- 6 adet kornişon turşu
- 6 yaprak kıvırcık
- 2 adet orta boy domates
- 6 ince dilim beyaz köy peyniri
- Karamelize soğan
Hamburger Köftesi Malzemeleri;
- 300 gr. kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 dilim ekmek
- 3-4 dal maydanoz
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşık zeytinyağı
Hamburger Köftesi Yapılışı;
- Soğanı, maydanozu ve ekmekleri rondodan geçirin.
- Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun.
- Elde ettiğiniz köfte malzemesini 6 eşit parçaya bölün, yuvarlak yassı köfteler elde edin.
- Köftelerinizi arkalı önlü kızartın.
Hamburger Yapılışı;
- Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesin. Alt kısmına sırasıyla; bir adet kıvırcık yaprağını açın, köfteyi koyun, bir adet turşuyu dilimleyip koyun, enine kestiğiniz bir dilim domatesi koyun, karamelize soğanı koyun, bir dilim köy peynirini koyun. Köfteniz hazırdır.
- Karamelize soğan tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
- Hamburgerinizi fırında dilim patates ve fesleğen sos ile servis ediniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder