Bu gün katıldığım etkinlikte yaptığımız, Academia Barilla tariflerinin yer aldığı 'Makarna' adlı kitaptan bir tarifi paylaşmak istiyorum. Makarna denince benim aklıma ilk gelen ve favorim salçalı makarnadır, ayıla bayıla yerim ve tek geçerim. Salçalı makarna sevmeyen var mı? bence yoktur :)) Ama ne yalan söyleyeyim bu makarnayı da pek beğendim, salçalı makarna kadar olmasa da arada mutlaka mutfağımda pişecekler arasına girdi bile, tarif geliyor...
Etkinlik ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Jumbo Karidesli Spaghetti için Malzemeler;
- 1/2 paket tam buğday spaghetti makarna
- 6 adet jumbo karides
- 6-7 adet çeri domates
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı beyaz şarap yada elma sirkesi
- 3-4 dal maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 adet çili biber (acı kırmızı biber)
- Tuz
Jumbo Karidesli Spaghetti Yapılışı;
- Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın.
- Diğer tarafta wok tavaya 2 yemek kaşığı yağı koyun ve kızdırın, rendelediğiniz sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar kavurun.
- İnce kıydığınız acı biberi ve karidesleri ekleyip hızlıca çevirin ve şarabı ekleyin.
- Şarap buharlaştığında doğradığınız domatesleri ve makarnanın suyundan bir kepçe ekleyip 5 dakika pişirin.
- Süzdüğünüz makarnayı karideslere ekleyin ve çevirin.
- Kalan zeytinyağını da ekleyip karıştırın ve makarnayı servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder