Krep Börek için Malzemeler;
Börek içi için;
- 3 adet patates
- 2 adet buzluk poşette et suyu yada 1 et suyu tablet
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
Krep Börek Yapılışı;
- Patateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın, yıkayın, tencereye koyun üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirin.
- Pişen patatesleri haşlayın ve çatalla ezin.
- Yağı tencereye koyun, patatesleri, et suyunu ve tuzu ekleyip biraz kavurun. Börek içimiz hazır.
- Bir kasede yumurtayı iyice çırpın, sütü, unu ve tuzu ekleyip tekrar çırpın. Krep hamurumuz hazır.
- Geniş düz tabanlı yapışmaz tavayı ocağa koyun, bir fırça yardımıyla tavayı yağlayın.
- Tavaya krep hamurundan küçük bir kepçe alıp dökün, ortalama 10 cm çapında krepler yapın.
- Kreplerin kürdana takılabilmesi için ince olması gerekir.
- Krep hamuru bitene kadar küçük krepler pişirin.
- Bir tane krep alın içine patatesli harçtan bir tatlı kaşığı koyun ve ikiye katlayın.
- Kürdanı krepin ucunu diker gibi bir uçtan bir uca batırın.
- Bütün krepler için aynı işlemi uygulayın.
- Hazırladığınız krep börekleri servis tabağına dizin. Servis etmeden önce ısıtabilirsiniz.
- Krep börek içine istediğiniz harcı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder