Bizim evde kerevizin sadece salatası yenir yani yenirdi bu güne kadar :)) artık çok mutluyum çünkü nefis bir Kereviz dolması tarifim var ve evdekiler çok çok beğendiler özellikle sosuna diyecek yok inanılmaz lezzetli şimdi geriye tarifi sizinle paylaşmak kaldı :)
Kereviz Dolması için Malzemeler;
- 13-14 adet orta veya küçük boy kereviz (içleri oyulabilecek şekilde olsun)
- 50 gr margarin veya 1/2 çay bardak zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet limon
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı et suyu veya su
- Tuz
İç harç için
- 250 gr kıyma
- 50 gr pirinç (ıslatılmış) (1/2 büyük çay bardağı)
- 75 gr margarin veya 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça veya 1-2 adet domates
- 6 dal dereotu
- 12 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, nane
Kereviz Dolma Yapılışı;
- Etli dolma içini daha önce paylaştığım yayında 2. Hazırlama şekline göre hazırlayın, tarife buradan ulaşabilirsiniz.
- Bir kaseye su doldurun ve yarım limonun suyunu içine dökün.
- Kerevizi soyun, oyacakla kerevizin içini mümkün olduğunca oyun düzgün olması önemli değil, kalan yarım limonla kerevizi kararmaması için ovun ve limonlu suya atın.
- Bütün kerevizler için aynı işlemi yapın (biraz zamanınızı alacak kereviz sert olduğundan biraz zor oyuluyor)
- Hazırladığınız iç harçla kerevizlerin içini doldurun, biraz boşluk kalsın ve pişireceğiniz tencereye dizin.
- Soğanı ince kıyın ve yağda sarartın.
- İçine unu ve 1 limon suyunu ekleyip bir iki taşım pişirin.
- Tuz ve et suyunu ilave ederek kaynatın. (su koyup et suyu tablette ekleyebilirsiniz)
- Hazırlanan sos kerevizlerin üzerine dökülür.
- Tencerenin ağzını yağlı kağıt ile örtün ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 45 dakika pişirin.
- Üzerini dereotu ile süsleyin, sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Bu tarifimi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder