18 Şubat 2014 Salı

KEREVİZ DOLMASI


Bizim evde kerevizin sadece salatası yenir yani yenirdi bu güne kadar :)) artık çok mutluyum çünkü nefis bir Kereviz dolması tarifim var ve evdekiler çok çok beğendiler özellikle sosuna diyecek yok inanılmaz lezzetli şimdi geriye tarifi sizinle paylaşmak kaldı :)




Kereviz Dolması için Malzemeler;
  • 13-14 adet orta veya küçük boy kereviz (içleri oyulabilecek şekilde olsun)
  • 50 gr margarin veya 1/2 çay bardak zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu veya su
  • Tuz
İç harç için 
  • 250 gr kıyma
  • 50 gr pirinç (ıslatılmış) (1/2 büyük çay bardağı)
  • 75 gr margarin veya 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı salça veya 1-2 adet domates
  • 6 dal dereotu
  • 12 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, nane
Kereviz Dolma Yapılışı;
  • Etli dolma içini daha önce paylaştığım yayında 2. Hazırlama şekline göre hazırlayın, tarife buradan ulaşabilirsiniz.
  • Bir kaseye su doldurun ve yarım limonun suyunu içine dökün.
  • Kerevizi soyun, oyacakla kerevizin içini mümkün olduğunca oyun düzgün olması önemli değil, kalan yarım limonla kerevizi kararmaması için ovun ve limonlu suya atın.
  • Bütün kerevizler için aynı işlemi yapın (biraz zamanınızı alacak kereviz sert olduğundan biraz zor oyuluyor)
  • Hazırladığınız iç harçla kerevizlerin içini doldurun, biraz boşluk kalsın ve pişireceğiniz tencereye dizin.
  • Soğanı ince kıyın ve yağda sarartın.
  • İçine unu ve 1 limon suyunu ekleyip bir iki taşım pişirin.
  • Tuz ve et suyunu ilave ederek kaynatın. (su koyup et suyu tablette ekleyebilirsiniz)
  • Hazırlanan sos kerevizlerin üzerine dökülür.
  • Tencerenin ağzını yağlı kağıt ile örtün ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Üzerini dereotu ile süsleyin, sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Bu tarifimi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder