8 Şubat 2014 Cumartesi

CİPSLİ SALATA



Cips çok çok canım çekerse aldığım bir abur cuburdur. Siz de benim gibiyseniz yada evinizden cips eksik olmuyorsa yada asla cips yemem ama evde kendim yaparım diyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz :)))

Cipsli Salata için Malzemeler;
  • 1 paket patates cipsi (pringles kullandım daha az yağlı ve kırılmamış oluyor)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (fazla kullanabilirsiniz)
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  •  2 su bardağı haşlanmış barbunya (konserve de kullanabilirsiniz)
  • 2 adet küçük domates
  • 1 adet sivri biber
  • 4 dal taze kişniş yada maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon   

Cipsli Salata Yapılışı;
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın, yarısını 2 yemek kaşığı zeytinyağında bir tavada soteleyin.
  • Pembeleşen soğanlara kıymayı ekleyin ve kavurun.
  • Kıymanın varsa fazla yağını dökün.
  • Kıymanızın içine pişirdiğiniz barbunyaları ekleyin.
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu 1 er çay kaşığı ekleyip karıştırın. (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1/2 çay bardağı sıcak su ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  • Diğer tarafta domatesi, biberi ve kişnişi ince ince kıyın.
  • İçine kalan kuru soğanı, limon suyunu ve birazda tuzu ekleyip karıştırın.
  • Salatayı bir kenara koyun. birazdan lazım olacak :)
  • Servis yapacağınız tabağı alın ve zeminine patates cipslerini dizin.
  • Üzerine hazırladığımız kıymalı karışımdan koyun.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden biraz serpiştirin.
  • Kıyma karışımınız bitene kadar aynı şekilde devam edin. Cips, kıyma, peynir..
  • En son üzerine hazırladığımız salatayı dökün.
  • Hemen yiyebilirsiniz, kaşarlar eriyene kadar mikrodalgaya yada fırına koyabilirsiniz.
  • 4-5 kişi rahatlıkla doyabilir :)) Afiyet olsun.   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder