Eskilerden bir tarif, anneannem zamanından yani, adını bile aynı yazdım böyle isim koymuşlar :)) peynirli poğaça aslında ama içi hamuruna karıştırılarak yapılıyor, tarif geliyor...
Peynirli Patlak için Malzemeler;
- 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Tuz, pul biber
- 5,5 su bardağı un
- 200 gr peynir (peynir kalıbından ortalama 2 parmak kalınlığında kesin)
- 8-9 dal maydanoz
- Hamur yapacağınız kabın içine yumurtayı kırın, bir çatal yardımıyla çırpın.
- Yoğurt ve yağı ekleyin, biraz karıştırın.
- Un, tuz, kabartma tozunu karıştırın, diğer malzemelere ekleyin ve yoğurun.
- Hazırladığınız hamura elinizle ufaladığınız peyniri ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin,yoğurun.
- Fırınınızı 200 derece de çalıştırın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt açın.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, tepsiye dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder