Brüksel Lahanası bizim evin yolunu pek bilmez ama gelince de iyi ağırlarım onu en lezzetlisinden zeytinyağlısını yapar baş köşeye oturturum :))
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası için Malzemeler;
- 1/2 kg brüksel lahanası
- 15 adet arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça veya 2 adet domates
- Tuz, karabiber
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Yapılışı;
- Lahanaların sap kısımlarını kesin, bir kat yaprağını soyun ve bol su da yıkayın.
- Arpacık soğanları soyun ve yıkayın.
- Havuçların kabuklarını soyun yada bıçağın ters tarafıyla temizletin, halka halka kesin.
- Patatesleri soyun, yıkayın ve yemeklik doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını koyun arpacık soğanları ekleyin, biraz kavurun.
- Sonra lahanaları ekleyin, hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Havuçları ekleyin, karıştırın ve salçayı ekleyin.
- Biraz karıştırdıktan sonra patatesleri ekleyin, bir iki çevirin.
- En son suyunu (sıcak su ekleyin, sebzelerin üzerini geçmesin) ve baharatlarını ekleyin.
- Su kaynamaya başlayınca orta ocakta kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Not; Salça yerine domates koyacaksanız içine 2 adet küp şeker atın, asit oranını dengeleyecektir.
Yerken üzerine kimyon dökerseniz lahananın gazı rahatsız etmeyecektir.
Yerken üzerine kimyon dökerseniz lahananın gazı rahatsız etmeyecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder