1. HAZIRLAMA ŞEKLİ;
- 250 gr kıyma
- 50 gr pirinç (ıslatılmış) (1/2 büyük çay bardağı)
- 50 gr margarin veya 1/2 büyük çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça veya 1-2 adet domates
- 6 dal dereotu
- 12 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı;
- Soğanları ince ince doğrayın.
- Kıyma ve tuzu ekleyerek soğanlar ezilinceye kadar yoğurun.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın, kıymaya ekleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın, kıymaya ekleyin. (veya salçayı)
- Pirinç ve baharatları da kıymaya ekleyip yoğurun.
- Yoğururken ara ara el ıslatılırsa dolmanın yumuşak olması sağlanır.
- Not; Yaprak sarma, Patates dolma, Kabak dolma, Patlıcan dolma, Enginar dolma içleri bu şekilde çiğden hazırlanır.
2. HAZIRLAMA ŞEKLİ;
- 250 gr kıyma
- 50 gr pirinç (ıslatılmış) (1/2 büyük çay bardağı)
- 75 gr margarin veya 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça veya 1-2 adet domates
- 6 dal dereotu
- 12 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı;
- Soğanları ince ince kıyın ve yağda hafifçe sararana kadar kavurun.
- Pirinçleri ilave ederek bir iki kere karıştırın.
- 1 büyük çay bardağı su ekleyerek pirinçleri suyu çekene kadar pişirin.
- Pirinç karışımı ılıklaşınca kıyma ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.
- Not; Pazı sarma, Karalahana sarma, Lahana sarma, Ebegümeci sarma, Kereviz dolma, Pırasa dolma, Havuç dolma, Biber dolma, Domates dolma içleri bu şekilde yarı pişmiş içten hazırlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder