7 Haziran 2014 Cumartesi

BALLI, SUSAMLI, DANA ETLİ SALATA


Katıldığım Academia Barilla etkinliğinde yaptığımız ve tatdığımız bir başka tarif var sırada. Sağlıklı ve doyurucu bir salata arıyorsanız doğru bir yerdesiniz. Bu salata da kullanılan eti hazırda alabilirsiniz, daha önce pişirdiğiniz etten kalanları da kullanabilirsiniz.
Etkinlik ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Tarif geliyor..



Dana Etli Salata için Malzemeler;
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 adet havuç
  • 200 gr. fırında kızartılmış dana eti 
  • 1-2 adet küçük kırmızı turp
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Dana Etli Salata Yapılışı;
  • Kereviz, havuç ve turpları yıkayıp temizleyin, ince ince dilimleyin.


  • Salata kasesinin içine sebzeleri koyun.
  • Tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.


  • Üzerine soğuk dana etlerini dilimleyip koyun. 
  • Sos malzemelerini blender'dan geçirin yada çırpma teli ile homojen bir kıvam alana kadar çırpın.


  • Sosu salatanın üzerine gezdirin ve afiyetle yiyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder