Bu aralar Kiş'e kafayı taktığım doğrudur. Dolapta kalan sebze varsa, et varsa yada herhangi bir yiyecek varsa sonu kiş oluyor :) Öğün olarak yada çay saatine kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Kiş hamurunu bir kaç farklı şekilde yapabilirsiniz. Uzun süre dinlendirilen hamur, kısa süre dinlendirilen hamur, kabartma tozlu kullanılarak yapılan hamur, mayalı hamur vs. Bu tarifte 15 dakika dinlendirilen hamur kullandım. Bu hamur miktarı 24cm tart kalıbına göre. Tarif geliyor :)
Pazılı Tavuklu Kiş için Malzemeler;
Kiş Hamuru;
- 2 su bardağı un
- 150 gr margarin yada tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 1-2 çay kaşığı tuz
Kiş Harcı;
- 2 parça tavuk bonfile
- 1 bağ pazı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 100 ml krema (1 çay bardağı kadar)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşık köri
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet çili biber yada acı biber
Pazılı Tavuklu Kiş Yapılışı;
- Unu bir kabın içine boşaltın, ortasını açın. Ben tam buğday unu kullandığım için hamurun rengi kahverengi
- İçine oda sıcaklığındaki margarini, sirkeyi, soğuk suyu, tuzu koyun ve yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Hamuru tart kalıbınızın boyutu kadar yuvarlak açın.
- Kalıbı yağlayın, içine açtığınız hamuru koyun. Hamuru kalıbın kenarlarına doğru ellerinizle bastıra bastıra yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Hamur pişerken diğer tarafta kişin iç harcını hazırlayın.
- Pazıların orta kalın kısımlarını çıkarın ve irice doğrayın.
- Bir tencerede su kaynatın, pazıları kaynar suya atın ve 1 dakika sonra süzün.
- Tavukları ince ince dilimleyin (ben daha önce haşladığım kalan tavuk etini kullandım)
- Soğanı soyun, yıkayın ve çok ince kıyın.
- Bir tavaya zeytinyağını koyun, önce soğanları ekleyip kavurun pembeleşince tavukları ekleyip soteleyin.
- Tavuklar pişince pazıların suyunu sıkın ve tavaya ekleyin.
- Baharatları da ekleyip karıştırın.
- Tavayı soğumaya bırakın.
- Yumurta ve kremayı bir kasede çırpın ve iç harca ekleyip karıştırın.
- Hamuru fırından çıkarın, üzerine harcı dökün, biberleri ekleyin ve tekrar fırına koyun.
- Üzeri kızarana kadar tekrar pişirin. Ben ortalama 10-15 dakika daha fırınlıyorum.
- Sıcak yada ılık yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder