Baharat bohçası yada aromatik bohça et, tavuk, balık ve sebze suyu hazırlarken lezzeti artırmak için kullanılır.
Ayrıca çorbalarınızda, etli tencere yemeklerinizde, sebze haşlarken de kullanabilirsiniz.
Baharat Bohçası & Aromatik Bohça için Malzemeler;
- Bir baş sarımsak enine bölünmüş olarak (dilerseniz yarısını kullanabilirsiniz)
- 2 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 1 yemek kaşığı kekik yada 2 dal taze kekik
Baharat Bohçası & Aromatik Bohça Yapılışı;
- Yukarıdaki malzemeler genel olarak kullanılan bitkilerdir. Başka sevdiğiniz aromalı tatlar varsa onları da bohça içine ekleyebilirsiniz. Adaçayı, biberiye, maydanoz gibi...
- Malzemeleri temiz bir parça bezin yada tülbentin içine koyarak bohça şeklini verin ve bağlayın.
- Et, tavuk, balık, sebze suyu çıkarırken tencerenin içine koyarak kullanın.
- Et suyunu süzmeden önce tencereden çıkarın.
- Yemek pişirirken kullandıysanız, yemeği servis etmeden önce tencereden çıkarın.
Evde hazırladığım Et suyunda nasıl kullandığımı fotoğraflarla birlikte görebilirsiniz.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder