Mısır ekmeğinin en sevdiğim halidir. Her türlü balık yanına yakışır. Soframda balık varsa yanında mutlaka salata, patates ve mısır ekmeği vardır.
Mısır Ekmeği için Malzemeler;
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı mısır unu
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 100 gr beyaz peynir
- 10 dal dereotu
- Tuz
- Peyniri elinizle fazla küçültmeden ufalayın.
- Dereotunu ince ince kıyın.
- Diğer malzemelerin hepsini elinizle yoğurun, peynir ve dereotunu ekleyip tekrar karıştırın.
- Orta boy fırın kabını yağlayın ve hamuru içine dökün.
- Fırını önceden kızdırın. 180 derece 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder