Yoğurt için Malzemeler;
- 1 kg süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Yoğurt Yapılışı;
- Sütünüz çiğ süt ise; kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın. Sütünüz organik veya günlük süt ise; kabarması yeterli.
- Sütünüzün altını kapatın ve 20 dakika bekleyin.
- Üzerindeki kaymağı alın.
- Kavanoza ve porsiyonluk güveçlere sütü dökün.
- Yarım litrelik kavanoza 2 tatlı kaşık, litrelik kavanoza tepeleme 1 yemek kaşık, porsiyonluk güvece 1 tatlı kaşık yoğurdu dökün bir kere yavaşça karıştırın.
- Kavanozun üstüne bir peçete örtün ve paket lastiği ile tutturun. (peçete nemi çeker, yoğurt sulanmaz)
- Kalın bir örtü ile iyice sarın ve 6-8 saat mayalandırın. (güveçleri petek üstünde mayalandırın)
- Mayalandıktan sonra kapağını kapatın ve dolaba kaldırın.
- 6 gün saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder