26 Kasım 2013 Salı

Yoğurt Nasıl Yapılır?


Yoğurt için Malzemeler;
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Yoğurt Yapılışı;
  1. Sütünüz çiğ süt ise; kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika daha kaynatın. Sütünüz  organik veya günlük süt ise; kabarması yeterli.
  2. Sütünüzün altını kapatın ve 20 dakika bekleyin.
  3. Üzerindeki kaymağı alın.
  4. Kavanoza ve porsiyonluk güveçlere sütü dökün.
  5. Yarım litrelik kavanoza 2 tatlı kaşık, litrelik kavanoza tepeleme 1 yemek kaşık, porsiyonluk güvece 1 tatlı kaşık yoğurdu dökün bir kere yavaşça karıştırın.
  6. Kavanozun üstüne bir peçete örtün ve paket lastiği ile tutturun. (peçete nemi çeker, yoğurt sulanmaz)
  7. Kalın bir örtü ile iyice sarın ve 6-8 saat mayalandırın. (güveçleri petek üstünde mayalandırın)
  8. Mayalandıktan sonra kapağını kapatın ve dolaba kaldırın.
  9. 6 gün saklayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder