Reyhanlı Bulgur Pilavı için Malzemeler;
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı kaynamış su
- 2 adet kuru soğan
- 6 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Reyhan, Tuz
Reyhanlı Bulgur Pilavı Yapılışı;
- Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağı ve tereyağını tencereye koyun. Doğradığınız soğan ve biberi rengi dönene kadar kavurun.
- İçine salçayı ekleyin, bir iki kere karıştırın.
- Bulgurları ekleyin 5 dakika kavurun.
- 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış kuru reyhanı ve tuzu ekleyin.
- Kaynamış suyu da ekleyip orta ocakta kısık ateşe alın 20 dakika kaynatın, sonra demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Not: Reyhanı kuru veya taze olarak, damak tadınıza göre miktarını artırarak kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder