Dible için Malzemeler;
- 500 gr taze fasulye
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşık tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, Karabiber
Dible Yapılışı;
- Taze fasulyeleri yaklaşık 0,5 cm eninde olacak şekilde doğrayın ve yıkayın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın ve doğradığınız soğanları kavurun.
- Fasulyeleri de tencerenize ekleyin, 20 dakika en küçük ocakta orta ateşte ara ara karıştırarak kavurun.
- Pirinçleri yıkayın ve tencerenize ekleyin, bir tutam tuzu ve karabiberi de döküp karıştırın.
- Üzerine 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
- Altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Tereyağını eritin, servis yapmadan önce üzerine gezdirin ve karıştırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder