Yoğurtlu Tavuk Çorbası için Malzemeler;
- 2 adet tavuk pirzola
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı kaynamış su
- Tuz, karabiber.
Yoğurtlu Tavuk Çorbası Yapılışı;
- Tavukları bir tencereye koyun, üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip haşlayın.
- Başka bir tencerede 3 bardak sıcak suya arpa şehriyeleri ekleyin ve pişirin.
- Haşladığınız tavukları istediğiniz boyutta didikleyin ve şehriyelere ekleyin.
- Tavukları haşladığınız sudan 2 su bardağı tavuk suyunu süzerek çorbanın içine ekleyin.
- Bir kabın içinde yumurtayı, unu, yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın kaynar suyundan bu karışıma biraz ekleyip karıştırın. (yoğurdun kesilmesini engelleyecektir)
- Meyanesini yavaşça karıştıra karıştıra tencereye dökün, tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve altını kapatın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder