26 Kasım 2013 Salı

YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI




Yoğurtlu Tavuk Çorbası için Malzemeler;
  • 2 adet tavuk pirzola
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • Tuz, karabiber.



Yoğurtlu Tavuk Çorbası Yapılışı;
  • Tavukları bir tencereye koyun, üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip haşlayın.
  • Başka bir tencerede 3 bardak sıcak suya arpa şehriyeleri ekleyin ve pişirin.
  • Haşladığınız tavukları istediğiniz boyutta didikleyin ve şehriyelere ekleyin.
  • Tavukları haşladığınız sudan 2 su bardağı tavuk suyunu süzerek çorbanın içine ekleyin.
  • Bir kabın içinde yumurtayı, unu, yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın kaynar suyundan bu karışıma biraz ekleyip karıştırın. (yoğurdun kesilmesini engelleyecektir)
  • Meyanesini yavaşça karıştıra karıştıra tencereye dökün, tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve altını kapatın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder