Lokmalık tatlıları kalabalık davetlerde daha çok tercih ediyorum. Hazırlaması biraz el oyalayıcı olabiliyor ama sunumu ve yemesi daha kolay oluyor. Bu tatlıyı da bir gün önceden hazırlayabildiğim için el oyalama kısmına pek takılmıyorum :)
Sunum kısmını hazırlarken çikolata sosu üzerine dökebilirsiniz, bir çatal yardımıyla tamamen sosun içine batırıp çıkarabilirsiniz yada servis tabağına huni şeklinde dizip çikolata sosu tepeden aşağı akacak şekilde dökebilirsiniz. Keyfiniz nasıl isterse artık :)
Elmalı Toplar için Malzemeler;
- 3 adet elma
- 1 paket pötibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üstü için hazır çikolata sos
Elmalı Toplar Yapılışı;
- Elmaları soyun, rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.
- Elmaları tencereye koyun üstüne şekeri ekleyin ve 10 dakika pişirin.
- Bisküvileri rondodan geçirin.
- Bütün malzemeleri karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve servis kabına yerleştirin.
- Hazırladığınız çikolata sosunu bir kaşık yardımı ile elmalı topların üstüne dökün. Afiyet olsun.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder