Pırasalı Tepsi Böreği için Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 3 adet pırasa
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber
Pırasalı Tepsi Böreği Yapılışı;
- Pırasaları ince ince doğrayın ve zeytinyağında 15 dakika ara ara karıştırarak soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
- 1 adet yufkayı kenarları dışarda kalacak şekilde tepsiye açın.
- Yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayırın. Beyazının içine bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve iyice çırpın.
- Yufkaya bu karışımın yarısını fırça yardımı ile sürün.
- İkinci yufkayı 7-8 parçaya bölün ve yarısını tepsiye yayın, üstüne karışımın diğer yarısını sürün.
- Sotelenen pırasaları tepsinin tabanına yayın, kalan diğer yufkaları üzerine açın ve kenarda kalan yufkaları tepsinin üzerine kapatın.
- Yumurtanın sarısını daha parlak olması için biraz zeytinyağı ile iyice çırpın ve böreğin üzerine sürün.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder