Taze Fasulye Kızartması için Malzemeler;
- 250 gr taze fasulye
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 2 tane domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze Fasulye Kızartması Yapılışı;
- Taze fasulyelerin uçlarını kesin ve yıkayın.
- Tencereye fasulyeleri koyun, üstünü biraz geçecek şekilde kaynamış suyu ve tuzu ekleyip 20 dakika haşlayın.
- Tavaya zeytinyağını koyup her tarafına gezdirin.
- Fasulyeleri arkalı önlü hafif rengi dönene kadar kızartın.
- Kızaran fasulyeleri servis tabağına alın.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ya da rendeleyin.
- Domatesi, rende sarımsağı, zeytinyağını ve biraz tuzu küçük bir tavada 10 dakika soteleyin.
- Fasulyelerin üstüne sosu dökün. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder