24 Kasım 2013 Pazar

TAZE FASULYE KIZARTMASI



Taze Fasulye Kızartması için Malzemeler;
  • 250 gr taze fasulye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Taze Fasulye Kızartması Yapılışı;
  • Taze fasulyelerin uçlarını kesin ve yıkayın.
  • Tencereye fasulyeleri koyun, üstünü biraz geçecek şekilde kaynamış suyu ve tuzu ekleyip 20 dakika haşlayın.
  • Tavaya zeytinyağını koyup her tarafına gezdirin.
  • Fasulyeleri arkalı önlü hafif rengi dönene kadar kızartın.
  • Kızaran fasulyeleri servis tabağına alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ya da rendeleyin.
  • Domatesi, rende sarımsağı, zeytinyağını ve biraz tuzu küçük bir tavada 10 dakika soteleyin.
  • Fasulyelerin üstüne sosu dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder