28 Kasım 2013 Perşembe

HAVUÇLU TOPLAR



Havuçlu toplar çocuklarınıza rahatlıkla yedirebileceğiniz sağlıklı bir tat. Özel günlerde, davetlerde, doğum günlerinde kolaylıkla yapılabilecek, hem şık sunumuyla göz dolduran hem de lezzeti hakkında konuşturacak bir tarif.







Havuçlu Toplar için Malzemeler;
  • 1 kg havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 1 su bardak ceviz içi
  • Hindistan cevizi


Havuçlu Toplar Yapılışı;
  • Havuçları soyun, yıkayın, rendenin ince tarafıyla rendeleyin. 
  • Bir tencere havucu ve şekeri koyun, suyu çekene kadar ortalama 10 dakika karıştırarak pişirin.
  • Bisküvileri ve cevizi ayrı ayrı  rondodan geçirin.
  • Havuçları, bisküvileri ve ceviz içini bir kabın içinde yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.
  • Servis tabağına yada ayrı ayrı servis kağıtlarına koyun. Afiyet olsun.   
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum..
Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder