Çağla yemesini çok severim, o ekşimsi tadı tam benlik. Çağlalar pazar tezgahlarında yerini aldı bana bahar geldi :)) Misim Zerrinim Çağla çorbası yapmış geçen hafta, fikir anası kendisidir. Bende denemek istedim, biraz değişiklik yaparak hazırladığım çorbanın tarifi şöyle..
Çağla Çorbası için Malzemeler;
- 250 gr çağla
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı kaynar su
- Tuz
- Üzeri için; kişniş, dereotu, maydanoz kullanabilirsiniz
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
Çağla Çorbası Yapılışı;
- Çağlaları yıkayın ve orta irilikte doğrayın.
- Soğanı soyun, yıkayın ve ince ince kıyın yada rendeleyin.
- Yağları tencerede eritin ve soğanları ekleyin.
- Soğanları 1 dakika kavurun ve doğradığınız çağlaları ekleyin.
- Arada karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
- 4 bardak kaynar suyu ekleyip 15 dakika pişirin.
- Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın, 1 bardak kaynar suyu çırparak ekleyin.
- Çorbanın terbiyesini de tencereye ekleyip 2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Tuzunu ekleyip karıştırın, servis kasesine koyun üzerine ince kıydığınız yeşilliği ekleyin ve afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder