8 Nisan 2014 Salı

KIZARTMALI BİBER DOLMA


Yemekler de renk severim, bana iştah açıcı gelir. Kaliforniya biberini de tam bu nedenden dolayı çok kullanırım :)) hem etli bir biber çeşidi hem de tadı güzeldir. Bu yemeği önceden hazırlayabilirsiniz misafir ağırlayacağınız zaman yada çalışıyorsanız yemek zamanı dolaptan çıkarıp fırında ısıtmanız yeterli. Ve bayat ekmek değerlendiren bir tarif.

Kızartmalı Biber Dolma için Malzemeler;
  • 6 adet Kaliforniya biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardak rende kaşar peyniri
  • 3 dilim fırınlanmış kıtır ekmek (1 su bardağı)
  • Tuz, kekik, karabiber
  • Kızartma yağı

Kızartmalı Biber Dolma Yapılışı;
  • Biberleri güzelce yıkayın, üstten kesin ve çekirdekleri varsa temizleyin.
  • Biberleri tepsiye dizin 10-15 dakika kadar yumuşayana kadar fırınlayın.
  • Patlıcan ve biberleri küp küp doğrayın, patlıcanları acısı çıksın diye 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sonra süzün, kurulayın ve kızartın.
  • Tencerede yağı kızdırın ve küp doğradığınız soğanları soteleyin.
  • Domatesleri ve sarımsağı rendeleyin, soğanlara ekleyin, 2 dakika pişirin. (Domates sosunuz varsa onu da kullanabilirsiniz)
  • Kızaran patlıcan ve kabakları ekleyin, karıştırın.
  • Baharatları, kıtır ekmekleri ve kaşar peyniri ekleyin tekrar karıştırın. Dolma içimiz hazır.
  • Biberlerin içini doldurun ve kapaklarını kapatın. 
  • Biberleri daha sonra ısıtacaksanız bir fırın kabının içine yerleştirin ve fırınlamadan önce bir kase içine salçalı su yapıp ekleyin öyle ısıtın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder