Havuçlu Taze Fasulye için Malzemeler;
- 1 kg taze fasulye
- 3 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates rendesi yada konservesi
- 1 tatlı kaşık şeker
- Tuz
Havuçlu Taze Fasulye Yapılışı;
- Fasulyelerin uçlarını kırın, yıkayın ve istediğiniz şekilde kırın. Ben şekilde ki gibi kesmeyi tercih ettim, görüntü olarak hoş oluyor.
- Havuçları yıkayıp, soyun ve fasulyelerle aynı uzunlukta olacak şekilde doğrayın.
- Yapışmaz yayvan tencereye yağı koyun ve ince uzun doğradığınız soğanları ekleyip 1 dakika kadar kavurun.
- Havuçları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Fasulyeleri ekleyip 10 dakika orta ateşte kavurun.
- Domates,tuz ve şekeri ekleyip karıştırın, ocağınızı kısık ateşe alıp pişirin.
- Ilık yada soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder