15 Nisan 2014 Salı

HAVUÇLU TAZE FASULYE



Havuçlu Taze Fasulye için Malzemeler;
  • 1 kg taze fasulye
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates rendesi yada konservesi
  • 1 tatlı kaşık şeker
  • Tuz

Havuçlu Taze Fasulye Yapılışı;
  • Fasulyelerin uçlarını kırın, yıkayın ve istediğiniz şekilde kırın. Ben şekilde ki gibi kesmeyi tercih ettim, görüntü olarak hoş oluyor.
  • Havuçları yıkayıp, soyun ve fasulyelerle aynı uzunlukta olacak şekilde doğrayın.
  • Yapışmaz yayvan tencereye yağı koyun ve ince uzun doğradığınız soğanları ekleyip 1 dakika kadar kavurun.
  • Havuçları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Fasulyeleri ekleyip 10 dakika orta ateşte kavurun.
  • Domates,tuz ve şekeri ekleyip karıştırın, ocağınızı kısık ateşe alıp pişirin.
  • Ilık yada soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder