Yemek Fırtınasının 2.gün ödevi;
2. gün : Çayın en güzel eşlikçisi Dışarda yağmur yağıyor, elinize kitabınızı almışsınız, çayın dumanı üstünde yanına hangi lezzet gider? En sevdiğiniz tarif olabilir yada yepyeni bir lezzet deneyebilirsiniz.
Kakaolu Kurabiye için Malzemeler;
- 125gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket kakao (25gr)
- Bir tutam tuz
- 2 paket çikolata (bitter yada sütlü)
- Süsleme malzemesi (ceviz, bonibon, fıstık, fındık, şeker vs.)
Kakaolu Kurabiye Yapılışı;
- Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Tereyağıyla ve pudra şekerini mikserinizin hamur yoğurma aparatlarıyla iyice karıştırın.
- Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Un, kakao ve tuzu ekleyip hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
- Hamurunuzu dolapta 2 saat dinlendirin.
- Hamurunuzu merdane yardımıyla açın (yapışmaması için un değil kakao serpin) İstediğiniz şekli vermek için hamuru kalıpla kesin.
- Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin 190 derecede 7-9 dakika pişirin.
- Çikolataları benmari usulü eritin.
- Pişen kurabiyelerin bir kısmını eriyen çikolataya batırın sonra süsleme malzemesine batırın ve yağlı kağıt açtığınız bir tepsiye dizin.
- Bütün kurabiyeler için aynı işlemi yapın.
- Çikolata donana kadar kurabiyeleri buzdolabında bekletin.
- Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder