Lokmalık, leziz, hem göze hem mideye hitap eden bir tat. Çikolatalı milföyü çay saatine ve doğum günü masalarına hazırlayabilirsiniz.
Çikolatalı Milföy için Malzemeler;
- 5 adet milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı çikolatalı fındık ezmesi
- 2 yemek kaşığı biraz iri öğütülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Çikolatalı Milföy Yapılışı;
- 1 adet milföy hamurunu ortadan ikiye kesin, sonra her parçayı dört eşit parçaya kesin (8 parça olacak)
- Kestiğiniz bir parçayı elinize alın ve bir bıçak yardımıyla içine çikolatalı fındık ezmesini sürün. (fazla sürmeyin pişerken kenarlarından akıyor)
- Hamuru yuvarlayın birleştiği yerde hamuru açılmaması için parmak ucunuz ile şeklini bozmadan birleştirin.
- Fındık ve şekeri bir kase içinde karıştırın.
- Hazırladığınız mini milföylerin her tarafına bu karışıma bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 150 derece de üstü biraz kızarana kadar pişirin. Dikkat edin kolay yanıyor, sık sık kontrol edin.
- Servis tabağınıza alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder