1 Aralık 2013 Pazar

KÖZ BİBER SARMA




Köz biber sarma özellikle davetlerde çok yaptığım bir tariftir. Hem yapımı kolay hem çok şık sunum yapılabiliyor hem de lezzeti garanti :)

Köz Biber Sarma için Malzemeler;
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 3 adet ceviz içi



Köz Biber Sarma Yapılışı;
  • Biberleri uzunlamasına ikiye bölün, yıkayın, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kabuk kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin ve fırınlayın.
  • Üzeri kızaran biberleri çıkarın ve zedelememeye dikkat ederek kabuklarını soyun.
  • Patlıcanı yıkayın ve delin. Közleme tepsisinde, ocakta veya fırında közleyin.
  • Yumuşayan patlıcanı alın ve bir poşete koyun, bu daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.
  • Patlıcanı soyun ve doğrayın,  rendelediğiniz sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Biberi şekildeki gibi açın içine patlıcanı ve yarım cevizi koyup uç kısma kadar sarın, bir kürdan yardımı ile tutturun.
  • Hazırladığınız sarmaları servis kabına dizin. Afiyet olsun.

Not: Hazır köz patlıcan ve köz biber kullanabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder