Köz biber sarma özellikle davetlerde çok yaptığım bir tariftir. Hem yapımı kolay hem çok şık sunum yapılabiliyor hem de lezzeti garanti :)
Köz Biber Sarma için Malzemeler;
- 3 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 3 adet ceviz içi
Köz Biber Sarma Yapılışı;
- Biberleri uzunlamasına ikiye bölün, yıkayın, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kabuk kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin ve fırınlayın.
- Üzeri kızaran biberleri çıkarın ve zedelememeye dikkat ederek kabuklarını soyun.
- Patlıcanı yıkayın ve delin. Közleme tepsisinde, ocakta veya fırında közleyin.
- Yumuşayan patlıcanı alın ve bir poşete koyun, bu daha kolay soyulmasını sağlayacaktır.
- Patlıcanı soyun ve doğrayın, rendelediğiniz sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Biberi şekildeki gibi açın içine patlıcanı ve yarım cevizi koyup uç kısma kadar sarın, bir kürdan yardımı ile tutturun.
- Hazırladığınız sarmaları servis kabına dizin. Afiyet olsun.
Not: Hazır köz patlıcan ve köz biber kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder