Tavuklu Börek için Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 3 parça kemiksiz tavuk pirzola
- 1 küçük kuru soğan
- 1/2 çay bardak zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Tavuklu Börek Yapılışı;
- Tavukları 1 cm'lik küp parçalar halinde doğrayın.
- Kuru soğanı ince kıyın ve bir tavada zeytinyağının yarısını ile birlikte kavurun.
- Tavaya tavukları da ekleyip 10 dakika soteleyin.
- En son baharatları da ekleyip karıştırın, böreğin iç harcı hazır. (Baharatların miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın)
- Yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürmek için ayırın.
- Yumurtanın beyazını, kalan zeytinyağını ve 3 yemek kaşık suyu bir kasede iyice karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha açın ve hazırladığımız karışımın yarısını fırça veya kaşık yardımıyla üzerine sürün.
- İkinci yufkayı da üzerine açıp kalan karışımı sürün.
- Yufkayı önce 4 parçaya, sonra her parçayı 2 veya 3 parçaya bölün.
- Hazırladığımız harcı her parçaya bölün. Kenarlarını kapatıp sigara böreği şeklinde sarın.
- Üzerine yumurta sarılarını sürüp 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder