Hamsi Kuşu hamsinin en leziz hali, bir kere tadına bakan asla vazgeçemeyecek demedi demeyin. Bu tarifi benimle tanıştıran canım Zerrinime de sevgiler :))
Hamsi Kuşu için Malzemeler;
- 1/2 kg hamsi
- 100 gr beyaz peynir
- 3 dal taze soğan
- 6 dal maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 1 su bardak mısır unu
- Kızartma için zeytinyağı
- Peyniri çatal yardımıyla ezin. Soğan ve maydanozu doğrayın. Malzemeleri harmanlayın ve içine biraz karabiber ekleyin.
- Balıkları iyice yıkayın. Kılçıklarını balığı zedelemeden çıkarmaya çalışın.
- Balığı elinize alın içine karışımdan koyun ve ikinci balığı üstüne kapatıp bastırın.
- Mısır ununa tuz ekleyin ve bir peçeteye yayın.
- Balıkları mısır ununa arkalı önlü sürün ve kızartma tavasına koyun.
- Kızarttığınız balıkları fazla yağını çekmesi için havlu peçeteye alın.
- Balıklarınız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder