21 Kasım 2013 Perşembe

HAMSİ TAVA



Hamsi tava sevmeyen var mı? Kızım Ece'nin bir numaralı balığıdır :)

Hamsi Tava için Malzemeler;
  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
                

Hamsi Tava Yapılışı;
  • Balıklarımızı bol su ile yıkayın.
  • Mısır ununu ve tuzu karıştırın.
  • Bir peçete üzerine mısır ununu dökün.
  • Kızarma tavasının her yerine gelecek şekilde yağı dökün ve ocağa koyun.
  • Balıkları tek tek arkalı önlü mısır ununa bulayın ve kızartma tavasına dizin.
  • Kızaran balıkların fazla yağını havlu peçete ile alın ve servis tabağına koyun. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder