30 Aralık 2013 Pazartesi

BENMARİ Nasıl Yapılır?

Çikolatanın direkt ısıya maruz kalmadan erimesi işlemine Benmari denir.

Yapılışı;
  • Bir tencereye az miktarda su ekleyin.



  • Tencerenin ağız kısmına oturacak ısıya dayanıklı bir kaba çikolataları kırın ve tencerenin üzerine yerleştirin.
  • Isıya dayanıklı kap tencere içindeki suya değmemeli.


  • Kaseyi yerleştirdikten sonra ocağı yakın. 
  • Su kaynamadan suyun buharında arada karıştırılarak çikolata eritilmeli.
  • Çikolatayı eritirken isteğe bağlı olarak içine tereyağı ya da su ekleyebilirsiniz.
  • Çikolatayı erittikten sonra ocaktan alın, ara ara karıştırarak yumuşak kalmasını sağlayın, donmadan kullanın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder