Bu tarifimde börülceleri haşladıktan sonra kavurdum böylelikle haşlanan sebzenin o kendine has çiğ kokusu gitmiş oldu. Siz de börülce salatasını bir de böyle deneyin, bakalım beğenecek misiniz? Tarif geliyor..
Börülce Salatası için Malzemeler;
- 500 gr taze börülce
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 kök taze soğanın yeşil kısımları
- 6 dal kişniş yada maydanoz
- 6 yaprak reyhan
- Tuz, pul biber
Börülce Salatası Yapılışı;
- Taze börülcelerin saplarını kırın ve uzunluklarına göre 2-3 parçaya bölün, sonra yıkayın ve süzün.
- Tencereye su koyun, kaynayınca börülceleri içine atıp 15 dakika kadar haşlayın. Börülcelerin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişen börülceleri süzün.
- Geniş, yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağını koyun, ayıklayıp rendelediğiniz sarımsakları ve börülceleri ekleyin.
- Bir spatula yardımıyla arada karıştırarak 5 dakika orta ateşte kavurun. Spatula özellikle kavurma işlemlerinde sebzelerin ezilmemesi için çok kullanışlı bir alettir, bu da aklınızda kalsın :)
- Tuz ve pul biberi ekleyip bir tur karıştırın ve ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta yeşillikleri yıkayın, süzdürün ve ince ince kıyın.
- Ilınan börülcelere yeşillikleri ekleyip harmanlayın.
- Börülce salatasını servis yapacağınız tabağa koyun, dilerseniz domateslerle süsleyip renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu tarifimi uygularsanız yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder